Joyzine.se


Recension - Live

Sture Alléns Dansorkester
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.stureallensdansorkester.se

Hultsfredsfestivalen 2006 skulle ha kickats igång med en hejdundrande fest. En svängig reggaeorgie som fullkomligen skulle lyfta taket på den gamla Teaterladan. Riktigt så blev det inte.

Ingen kan komma och säga annat än att Car-Martin Vikingsson alias Sture Allén och hans reggaeorkester är väldigt kompetent, att låtarna från debutalbumet ”Långsamt gift i bestens buk” sitter tight. Men som liveattraktion håller det inte riktigt. Speciellt inte som öppningsakt på en festival där publiken efter två dagars ohämmat festande är som mest sugen på svettig livemusik. Det är helt enkelt för tråkigt att titta på dansorkestern.

Även om Vikingsson sjunger över förväntan är intrycket av konserten att det är mer än lovligt segt att se på. Det händer ingenting på scenen, bandet står mest där och spelar sina låtar rakt upp på och ner utan att det visas någon direkt gnista. Allt flyter ihop och låt efter låt som på debutalbumet är nyanserade skapelser låter bara likadant. Det som i inledningen fick det att rycka i knäskålarna blir ganska snabbt bara tröttsamt. Det kanske är dumt att jämföra, men den där intensiteten som Svenska Akademien alltid bjuder på är aldrig ens nära under den här Hultsfredsspelningen.

Jag förmodar att mina förväntningar var på tok för högt ställda, men faktum kvarstår. Festivalen fick inte alls den där partykantade inledningen som stod på min dagordning. Det kanske inte är särskilt konstigt att Rockparty avstår från att boka reggaeband om de som ändå kommer till festivalen inte kan bjuda på bättre dansuppvisningar än så här. Till nästa gång har Sture Alléns Dansorkester mycket mer att bevisa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006
Årets bästa skivor 2006
Sture Alléns Dansorkester (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner