Joyzine.se


Recension - Skiva

The Wild Shore
Chinese Birds, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2012-04-18
Hemsida: thewildshore.com

The Wild Shore annonseras mig som psykeledisk rock från Stockholm. Det är väl åtminstone halvrätt, för psykedeliskt är det då rakt inte (när skall folk inse att det inte blir psych bara för att det låter 60-tal?). Det låter mer som den typen av malande Stones-influerad indierock Soundtrack of our Lives gjort sig ett namn på, dock mer städat och behagligt att lyssna på. Det är energiskt och medryckande och man visar prov på lovande låtmakeri i öppningsspåret Chinese birds med en hook stor nog för de mest svårflirtade gammelgäddor, och för ett par minuter log jag med hela kroppen när jag trodde mig ha ramlat över ett av årets stora popunder.

Inte då. De resterande tre spåren låter som ungefär 150 procent av alla TSOOL-låtar när de är som sämst. Trötta monotona kvintackord med förutsägbara mantraiska melodier och bändsolon gör ingen sommar. Okej, avslutande Ruins försöker i alla fall vara lite mer janglig, men inte desto mindre monoton och den rudimentära melodin är exakt likadan som på den föregående Return to dreaming.

Det bästa med plattan som helhet är faktiskt produktionen, men vad ska vi med den till om den inte uppbär någon substans? Jag hoppas, om nu dessa grabbar någonsin får erbjudande om att göra en fullängdare, att de tar sitt förnuft till fånga och utgår från öppningsspåret och omsätter sin melodiska potential istället för att försöka lura in lyssnaren i en urvattnad ljudmatta av substanslösa ekogitarrer i sina försök att vara sinnesutvidgande.

En bra låt av fyra, det ger 25 procent godkänt. Jag avrundar uppåt bara för att jag är en så god människa och för att det inte är en enda stor ljudvägg av gitarrer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner