Joyzine.se


Recension - Skiva

Ljusberg/Thun
Slither, 2005
Skivbolag: Common Of Garden Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-01-24
Hemsida: -

En liten julgåva från oss alla till er alla. Oss alla innefattar Ulf Ljusberg och Tobias Thun samt Something From A Forest , som även är Ulf Ljusberg men med lite assistans av just Tobias Thun till och från. Det ska dock ändå ses som ett soloprojekt om jag fattat det hela rätt. Vad det rör sig om är helt enkelt en specialutgåva med två låtar från vardera sällskap som en typ av musikalisk julklapp till vänner och bekanta. Och annat löst folk som jag själv tydligen. Gulligt om jag får säga mitt.

Faktum är dock att dessa fyra låtar är ruskigt bra. Min lilla teori är att då projektet speglas av en vilja och ambition att bara göra musik för sakens skull, dessutom i gott och inspirerande sällskap, så hörs detta. Mer, det känns! Hela inspelningen och låtarna i sig utstrålar ett lugn och en harmoni. Man får en bild av en liten snöbeklädd trästockshydda långt in i skogen med ett varmt guldigt ljussken som strålar ut i mörkret. Där inne i värmen sitter det två countryblues-gubbar som efter ett par huttar whiskey inte är sena att dra igång en livad honkytonk.

Nu är det givetvis bara min livliga fantasi som spelar mig ett spratt igen, men atmosfären är påtaglig. Inledande Return of the King drar tydligt åt country, med slidegitarr och visptrumkomp. Lugnt och säkert förkunnar Ljusberg Konungens Återkomst (vem detta än må vara) även om musik och poesi tillskrivs Thun.

Av dessa fyra spår framstår det ändå en tydlig struktur och skillnad i låtskrivandet, även om det någonstans finns en gemensam grund. In the light of day och Ready to begin tillskrivs Something From A Forest. Då tar vi ner tempot en aning och drömmer oss bort till daggdroppsmornar. Man kan bara hoppas att dessa låtar återfinns på nästa släpp av skogspojken. Ändå är det Ljusberg/Thuns avslutande The Tennessee Kid som framstår som skivans pärla. Honkeytonkpop!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner