Joyzine.se


Recension - Live

The Serenades
Where The Action Is, Göteborg
2011-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2011-06-29
Hemsida: theserenades.com

”Teori är när man vet varför någonting fungerar men inte hur. Praktik är när man vet hur något fungerar men inte varför. I den här salen kombinerar vi teori med praktik – ingenting fungerar och ingen förstår varför”. Som utbildad gymnasielärare i teoretisk filosofi är det inte bara tämligen ocoolt och svårt att få jobb, man får dessutom tillgång till ovanstående lärarhumor samt en hel del filosofiska vridbarheter En vridbarhet handlar om matematik och lyder som följer: Generellt sett är alltid 1+1 = 2. I teorin. I praktiken kan man gå förbi detta genom att till exempel ta två sandhögar, slå dessa samman, och som resultat få en enda stor sandhög. 1+1 blir således just... 1.

Meningslös och torr humor förvisso, men exemplet belyser min upplevelse av superduon The Serenades. Markus Krunegård är duktig och har/är delaktig i mången bra musikprojek (där jag fortfarande håller Laakso framför sologrejerna). Adam Olenius styr och ställer i Shout Out Louds, också det ett band som förtjänar all sin framgång. Två sandhögar. Vad händer om man slår dessa samman?

Vi ska i rättvisans namn dra lite förutsättningar först. Duon, för dagen med diverse medmusikanter, går ut först på största scenen i en solbadande slottsskog. Det står klart redan från början att scenen är alldeles för stor, upplevelsen hade mått bättre av en mindre scen och trängre lokal. Nu ligger folk istället i drivor för en stunds relax, somliga i solen, somliga i skuggan. Och det är precis vad som ges. En stunds relax. Musiken är varken bu eller bä, den bara är. Vilket i sig inte alltid är ett bra betyg, men den här gången fungerar det. Som relax alltså. Vill man ha ut något mer av The Serenades blir man besviken – hela projektet andas friggebod och hobbyverksamhet, ett vuxenkollo eller bara semester. En kul grej helt enkelt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Where The Action Is 2011

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner