Joyzine.se


Fem korta

Festivalkollen 2011, del 3

Festivalkollen

Joyzine tar under våren tempen på de stundande musikfestivalerna och låter dem själva berätta om varför just den här sommaren blir så fantastisk. Idag tar två giganter – Peace & Love och Sweden Rock – bladet från munnen.

Peace & LoveFem korta frågor till Ronny Mattsson, presschef på Peace & Love...

Peace & Love har på senare år växt till att bli en av de största och viktigaste, om inte rent av den viktigaste, festivalerna i landet. Hur jobbar ni för att bibehålla den positionen och inte börja stagnera?
Vi strävar efter att hela tiden försöka utveckla vårt grundkoncept, våra bokningar och helhetsupplevelsen. Vi lyssnar givetvis även på våra besökare en hel del och strävar efter att ständigt förbättra oss.

Engagerande budskap har alltid varit en stor del av P&L-konceptet, hur jobbar ni med sådana i år?
I år är temat för festivalen Mod, Hopp och Kärlek. Det syftar till att vi vill uppmärksamma modiga människor som förbättrat samhällen på ett positivt sätt, ge hopp att det går att förändra samhället till det bättre. Flera debatter och seminarier kommer att belysa temat under festivalen.

Vi har även inlett ett samarbete med Expo i år. Det kan dyka upp några budskapskampanjer framöver också.

Hur ser ni på ert program så här långt? Några favoriter och riktiga stjärnsmällar?
Vi tycker programmet så här långt ser toppen ut och det tycker besökarna också tydligen eftersom de köper biljetter i en hög takt. Vi har redan slagit de två senaste årens försäljningstoppar vid den här tiden på året.

Vi har lite kanoner och fyrverkerier kvar att släppa innan festivalen startar. Bob Dylan har varit en av våra drömbokningar sedan starten, han är liksom grunden till så oerhört många andra band som spelar och vi har försökt länge med honom. M.I.A. är också en stor inspiration, Volbeat likaså och Kings of Leon ska bli grymt. CunninLynguists, Those Dancing Days och Lykke Li är några som jag personligen ser fram emot att få se också (om jag får tid).

Vi kommer inom några veckor även att släppa en akt som jag personligen verkligen vill se. Och många andra med mig.

Hur ligger ni till bokningsmässigt? Vad har ni kvar att boka och på vilken nivå?
Man vet aldrig vad som kan komma framöver. Vi har en del akter kvar att släppa på olika nivåer som kommer bli klara inom kort och under hela våren. Vi kan även släppa artister väldigt nära festivalens start. Ibland har vi till och med släppt artister när festivalen väl startat.

Varför blir Peace & Love den hetaste festivalupplevelsen i sommar???
På grund av den musikaliska bredden, vår ständiga satsning på att förbättra helhetsupplevelsen för besökarna och på grund av vår legendariska camping. Förra året bodde cirka 25 000 personer där. Det är ett enormt skönt myller av folk från hela landet och även utlandet under vår festival, alla är glada, nyfikna och intresserade av att träffa nya vänner och bekanta. Många träffar även sin kärlek där. Och sen brukar vissa spelningar ha sådan stämning att det för vissa blir minnen för livet. Peace & Love är en flerdagarsfestival, en upplevelse under flera dagar, precis när sommaren sätter igång. Man borde göra sig själv en tjänst och uppleva detta. Många lever sedan resten av året på sina härliga minnen från vår festival.

Peace & Love arrangeras 28 juni till 2 juni och har på programmet bland annat Bob Dylan, Kings of leon, Volbeat och Bad Religion.

www.peaceandlove.nuSweden RockFem korta frågor till Martin Forssman, press manager på Sweden Rock Festival...

Ni tycks sätta lapp på luckan tidigt i år, finns det egentligen någon gräns för Sweden Rocks-popularitet?
Givetvis finns det en gräns, men jag tror inte vi har nått den ännu. Å andra sidan har vi även en gräns för hur mycket folk som får plats på festivalområdet, så vi är nog på en rätt bra nivå nu.

Hur ser ni på konkurrensen i övriga festival-Sverige, finns det egentligen något arrangemang som rutar in samma målgrupp som er?
Bara delvis. Det finns massor av festivaler som också har hårdrock på programmet och därmed helt eller delvis riktar sig till delar av vår målgrupp, men det finns ingen med exakt samma blandning.

Hur ser ni på ert program så här långt? Några favoriter och riktiga stjärnsmällar?
Vi är grymt nöjda. Ozzy Osbourne är förstås det namn som sticker ut mest, men vi tycker att vi har bra namn genom hela startfältet.

Hur ligger ni till bokningsmässigt? Vad har ni kvar att boka och på vilken nivå?
Vi har ett fåtal akter till den minsta scenen kvar att boka, i övrigt är allt klart.

Varför blir Sweden Rock den hetaste festivalupplevelsen i sommar?
Därför att vi är så välorganiserade. Förutom att vi har ett grymt startfält med allt inom hårdrock så kan våra besökare sitta på välstädade gräsmattor med en öl i näven och kolla på band, de slipper långa köer i barer och matstånd, de kan gå på vattentoaletter istället för bajamajor, och de kan lita på att de får en bra totalupplevelse som rymmer mer än musiken.

Sweden Rock Festival anordnas 8 till 11 juni i Sölvesborg och har på programmet bland annat Ozzy Osbourne, Judas Priest, Rob Zombie och Morbid Angel.

www.swedenrock.com

Tidigare delar:
Festivalkollen del 1: Popadelica och Skogsröjet
Festivalkollen del 2: Getaway Rock och Arvikafestivalen

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2011-04-07
Foto: -
Hemsida:

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner