Joyzine.se


Recension - Demo

Random Sound
First Round
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-05-13
Hemsida: www.randomsoundonline.com

Inom musikindustrin finns det många som sjunger hellre än bra och förmodligen är det den bidragande orsaken till att jag blir mer eller mindre lyrisk när jag hör någon som faktiskt sjunger rent. När det kommer till denna ursprungliga Värnamo-kvartett är det inte ett undantag. Random Sounds sångare Lars Petter Ulvatne leker med melodier och visar på en kraft i rösten som aldrig verkar kunna mattas ut.

Men sången är inte det enda som utmärker sig. Bakom Ulvatnes stämma finns nämligen ett helt klanderfritt musik- och låtsnickeri signerat Anton Sandström. När man lyssnar på ”First Round” bjuds man på en varierad och välmixad pop/rock där fräscha soul- och funkinfluenser smygs in på ett lyckat sätt. Allra tydligast hörs dessa influenser på det femte spåret Changing Minds.

Det finns dock en sak som är tråkigt med Random Sound. Det finns ingen stor scen för denna typ av musik här hemma i Svedala. Men om bandet lägger manken till och fäster blicken på exempelvis USA, där det finns en lite större scen för denna typ av musik, så är jag helt övertygad om att de har en ljus framtid framför sig. För musikaliska gossar är vad detta är, det finns det inga tvivel om, och det vore riktigt synd om en musikskatt som detta passerade obemärkt i musikvärlden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Random Sound (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner