Joyzine.se


Recension - Skiva

Psychopunch
Original scandinavian superdudes, 2001
Skivbolag: White Jazz Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.psychopunch.com

När Backyard Babies lämnat sitt uppkäftiga sound bakom sig och börjat ägna sig åt lismande radiofjäskar-melodier är det skönt att det fortfarande finns band som spelar skitig rock. På "Original Scandinavian Superdudes" bjuder Psychopunch från Västerås på sex nya melodier med smutsig och attitydstin rock. Samt sex äldre stycken som är inspelade i Berlin under den senaste europaturnén.

De sex nya käftsmällarna som inleder inspelningen håller väldigt hög klass. Med gasen i botten och väl valda fingrar i luften lirar Psychopunch skjortan av de flesta andra på dagens rockscen. Produktionen är klockren och melodierna förvånansvärt trallvänliga även om de är indränkta i dödsskönt gitarrskrammel. Inledande Make up your mind får det att spritta i benen och något lugnare Greatest waste of time är i sammanhanget något så oväntat som vacker.

Livematerialet är inte lika bedårande som de nya styckena, men visst håller det hög klass. Även om de äldre kompositionerna inte är lika klockrena hits som de nya framförs de prickfritt. Den stora liveintensiteten upphäver de svagheter som finns i låtarna. Lite tråkigt är dock att publikentusiasmen inte verkar vara den största. Men sådant kan man sällan veta, efter att inspelningarna mixats i studion brukar mycket publikljud försvinna.

Visst är Psychopunchs musik klassisk rock, men låtsnickrandet och framförandet gör dem speciella. Tänk om bandet istället sparat de nya hitsen till ett vanligt album. Då hade det kunnat bli omänskligt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Psychopunch (2009-01-01)
Psychopunch (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner