Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

Medusas's Spell
Mercurian behaviour, 2006
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-12
Hemsida: www.medusaspell.com

Inledningen är dramatisk, med kyrkklockor, mässande röster och allt mer peakande industriella ljud. Som upplagt för en fascinerande färd i ett välanrättat, konceptuellt ljudlandskap med andra ord. Men sedan är det som om italienarna kör fast. ”Mercurian behaviour” blir inte alls den där intensiva berättelsen den var ämnad att bli. Snarare ett krampaktigt försök att berätta en mörk historia med fel sorts redskap.

Konceptet handlar kort och gott om de innersta tankarna hos en mördare. Med hjälp av akustisk gitarr, piano och mattor av industriella ljud från en omfattande maskinpark försöker Medusa’s Spell gestalta de mörkaste av fantasier. Men de hittar bara rätt bitvis. Många av kompositionerna (mystiskt namngivna Act I – Act X) är särdeles anonyma. Stycken som går förbi mig utan att jag knappt noterar att de spelar. Italienarna lyckas inte fånga mig med musiken och därmed går hela historien över mitt huvud.

Vad gruppen och skivan lider mest av är dock att Daniele Serra är en torr och trist konnässör. Han låter mest oengagerad och ointressant när han ömsom mässar, ömsom lågmält talar historiens strofer. Det är möjligt att en starkare insats på det området hade kunnat hjälpa skivan. Men jag är tveksam. ”Mercurian behaviour” saknar den stämning en mörk historia av den här karaktären bör begåvas med.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner