Joyzine.se


Recension - Skiva

In Flames
The Tokyo Showdown, 2001
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.inflames.com

Liveskivor är alltid knepiga, allt som oftast är ljudåtergivningen ganska usel och känslan av att det hela är inspelat live brukar försvinna. In Flames klarar den första fällan galant, ljudet är förvånansvärt bra på "The Tokyo showdown". Det andra problemet klarar de sig dock inte riktigt ifrån. Det hörs mycket väl att det är en konsert med tryck i, men grabbarna har sån energi på scenen att det inte går att fästa på en inspelning. För folk som inte sett plutonen live kan jag dock tänka mig att det här låter förträffligt.

Det här släppet fungerar inte bara som något som förevigar In Flames på scen. Det kan också ses som en greatest hits-platta. Livesetet består av idel hitmelodier och det omöjligt att inte slicka sig om munnen när man läser den. Vi bjuds på nya delikatesser som Only for the weak, Pinball map och Swim, men även en hel del äldre alster som Episode 666, Jotun och Gyroscope. Mixen av gammalt och nytt är väl avvägd och fungerar utmärkt för att demonstrera gruppens sound.

Att grabbarna är otroligt duktiga instrumentalister bekräftas än en gång på "The Tokyo showdown". I studio kan man vränga ljudet fram och tillbaka och ändra spelfel så att det låter förträffligt. Live finns ingen återvändo, då gäller det helt enkelt att spela rätt. Just det är vad In Flames gör och då ska gudarna veta att det inte är några lätta låtar de spelar. Det går inte att låta bli att bli grymt imponerad av samtliga komponenter i gruppen.

Som namnet antyder är skivan inspelad under en konsert i Tokyo. Ganska logiskt med tanke på att bandet är avgudat i Japan och turnerat mycket där. Jag tycker dock att den japanska publiken verkar lite tillbakadragen. Antingen är japaner dåliga på att skrika och röja runt eller så var de dåligt mickade när konserten spelades in. Då och då tänder de till, men oftast är de ganska tysta och ger mest ifrån sig artiga små rop.

Även om det här aldrig kan komma i närheten av att se bandet live är det en god försmak och en bra skiva. Den fungerar utmärkt när man vill tänka tillbaka på hur bra gruppen rockade de gånger man har sett den live. För dem som inte fått privilegiet att beskåda en konsert fungerar den säkerligen utmärkt att drömma till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
De bästa skivorna 1999
In Flames (2008-06-28)
In Flames (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner