Joyzine.se


Recension - Skiva

Abandoned
Thrash You!, 2007
Skivbolag: Dockyard 1
Av: Johan Norström
Publicerad: 2008-01-19
Hemsida: www.abandoned.info

Ibland blir man så ledsen.

Saken är den att Abandoned spelar riktigt grym thrash. Det är snygga riff, feta fills och det går fort. Sen trasar de sönder allt de byggt upp med riktigt, riktigt dålig sång. På alla sätt – alla sätt. Sångaren Eric Kaldschmidts brytning påminner om en dålig nazistparodi ur en ännu sämre amerikansk collegekomedi och därtill låter han extremt ansträngd. Det faller sig inte naturligt för honom att låta arg, vad det verkar. Texterna, i sin tur, är fyllda av klyschor och putslustigheter vilket inte heller är bra. Det gör mig, som sagt, ledsen.

Men ni förstod redan när ni läste skivtiteln vad ni hade att vänta - precis som jag. Sanningen att säga blev jag positivt överraskad, för musikaliskt är detta väldigt bra. Det är kanske inte särskilt fräscht eller nyskapande, men det är fruktansvärt kompetent. Abandoned skriver riktigt snygga riff för det mesta - riff som jag önskar jag skrivit själv. Jag kan till och med komma på mig själv att nynna på sångmelodierna och därefter hastigt skämmas över att jag lagt mig an Kaldschmidts usla engelska uttal.

Det finns heller inte mycket att klaga på i ljudbilden, ska jag sträcka mig efter ett halmstrå kan jag tycka att gitarrerna saknar lite tyngd. I övrigt är det en härlig balans mellan trummor och gitarrer, och vad effekter gäller finns det för det mesta en fingertoppskänsla i mixen alla ljudtekniker, band och producenter borde ha.

Som sagt, ibland blir man så ledsen. Den här skivan kunde vara så fruktansvärt bra. Men det är den inte. Trots att större delen av skivan är med beröm godkänd dras den ner i en riktigt illaluktande gyttja av patetiska texter, skitnödig sång och en självinsikt som är lika med noll. Tråkigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Raison d’être (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner