Joyzine.se


Recension - Live

In Flames
Heden, Göteborg
2001-08-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-11-11
Hemsida: www.inflames.com

Att det är kallt och precis har regnat spelar ingen roll, när In Flames äntrar scenen glömmer man allt sånt. Göteborgskonstellationen kickar genast igång Bullet Ride och sedan är det enda ordet att beskriva den kommande timmen med - röj!

När The Haunted lirade, någon halvtimme innan death metalidolerna. Kunde man lät promenera genom åskådarleden och nå fram till kravallstaketet. Med In Flames på scenen är det tjockt och folk hoppar, headbangar och viftar med armarna som galningar så fort bandet levererar en ton. Det är dock inte särskilt konstigt, In Flames har det där lilla extra som gör dem till ett ypperligt liveband.

Det enda man kan klaga på är att det under konsertens inledning var lite lågt ljud. Något man dock inte kan beskylla bandet för, det får ljudteknikerna ta på sig. Anders Fridén (dagen till ära klädd i vit skjorta och slips) utstrålar glädje längst fram på scenen och det märks att även övriga bandmedlemmar har kul. Sådant är viktigt, har bandet kul har även publiken det.

Bandet är nästan snuskigt samspelt och levererar välspelade metalstänkare på ett pärlband. Efter inledande Bullet Ride bjuds vi på hits som bland annat Embody the invisible, Only for the weak, Scorn och Gyroscope. Anders Fridén tittar ungefär halvvägs in i konserten ut över oss saliga i publiken, han ler och deklarerar: "Nu är det dags för en dansgolvsvältare om något. Här är Clayman!". Detta får de långhårigas skara längst fram att kasta sig runt ännu mer än tidigare, om det nu är möjligt.

Det är inte ofta In Flames plockar fram låten Square Nothing live, men den här kvällen gör de det och det är det som sätter pricken över i:et. Det går inte att förneka In Flames, de är helt enkelt ofantligt bra. Att avslutningen med Pinball Map och Episode 666 dessutom är magisk gör ju inte direkt saken sämre.

Ingen kommer troligen komma ihåg alla pyrotekniska finesser bandet hade med sig på scenen och ingen kommer antagligen komma ihåg deras frenetiska headbangande heller. Det som kommer vara det bestående minnet är hur kompetent musiken framfördes, vilket enormt röj det var och vilka enorma låtar In Flames har i sin repertoar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2005
Metaltown 2010
In Flames (2010-07-16)
In Flames (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner