Joyzine.se


Recension - Demo

Juni
Det här är till dig
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-10-21
Hemsida: myspace.com/junibarn

Jag tokgillar idén. Jonas Ekroos, eller Juni som han kallar sitt projekt, skulle bli pappa och ville göra en skiva till sitt kommande barn. En låt för varje månad i magen. Nio månader senare kom det niospåriga albumet och det är nu det jag håller i handen.

Men en god idé föder höga förväntningar. Kärleken till och väntan på ett barn sätter ribban än högre. Jag kräver texter som känns ärliga, känslor som är på riktigt och ett uttryck så personligt att det brister.

Det saknar tyvärr Juni.

Soundmässigt känns projektet som ett omoget Kent. Det är rent och snyggt. En ljus, lite pressad och känslomässigt dryg sångröst till en dämpad rockgrund med främst gitarrer och trummor. Och så en förtryckt ilska bakom det som i det här fallet kanaliseras till kärlek och rädsla. Allting gjort på egen hand.

Och egentligen låter Juni riktigt bra. Det bör kanske understrykas. Det som fattas och som stjälper hela skivan är att det aldrig blir riktigt trovärdigt. Och det känns tufft att säga när plattan säkerligen ska vara just det. Jag kräver inga rosa doftande känslor och trippandes på små moln om det hela är annorlunda, men det måste kännas som på riktigt. ”Det här är till dig” är ingen personlig hyllning, det är nio spår som på ett lite cyniskt sätt beskriver känslor så som de skulle kunna vara för vem som helst, när som helst. Jag får inte det att gå ihop.

Jag blir istället lätt förbannad att han tar denna idé, applicerar känslor som känns mer teatraliska än personliga och med det kastar bort den. Tekniskt sätt har jag inte mycket till anmärkningar och som vilken skiva som helst kan den få snurra på. Men med den bakomliggande tanken hade jag önskat både en starkare historia och ett betydligt djupare intryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Def Leppard
Tunga giganter som headline på Bråvalla?
Junip (2010-09-17)
Junip (2005-08-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner