Joyzine.se


Recension - Live

Glesbygd’n
Peace & Love, Borlänge
2010-07-03
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-07-05
Hemsida: www.glesbygdn.se

Vemodsreggae med texter på Arvidsjaurbondska är vad norrländska Glesbygd’n erbjuder. Andelen av oss i publiken som behärskar denna norrländska dialekt är förmodligen i stort sett obefintlig, men tvärtom är det nog med antalet Glesbygd’n-diggare. Att texterna sjungs på dialekt är i min bok bara positivt, det adderar bara ännu en känsla av äkthet och kvalitet. Skulle de till exempel skriva låtar på engelska istället, så skulle de förmodligen inte alls vara lika intressanta.

Bandet är på ett mycket bra spelhumör, trots att värmeböljan kanske talar emot dem. Gitarristen Johan Åhman ber oss att ”förstå att vi inte har det så här varmt där vi kommer ifrån”. Men som sagt, Glesbygd’n trotsar värmen och levererar en högklassig spelning i ett konsekvent tunggungande reggaetempo. Det är svårt att inte gilla bandets charmiga och välkomponerade musikstycken helt enkelt.

Arvid Andersson är därutöver en oerhört skön sångare, som levererar textraderna helt exemplariskt. Glesbygd’n känns verkligen som ett band, en hel enhet som strävar mot samma mål. Det är en väldigt viktig egenskap för ett framgångrikt band.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzines soundtrack till nyårsafton

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner