Joyzine.se


Recension - Skiva

Gemini Five
Black anthem (CDs), 2006
Skivbolag: Wild Kingdom
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-01-09
Hemsida: www.geminifive.com

Jag verkligen avskyr när kostymen förekommer musiken. När fokus hamnar på utspökning och påklistrad attityd istället för att skriva den musik som faktiskt kan backa upp en kaxig attityd. Just sleazerock, med alla lökiga tatueringar, fula frisyrer och feminina ansiktsdrag har en tendens till att hamna i precis ett sådant för ändamålet skapat fack. Det återstår att se om Gemini Five, aktuella med singeln Black Anthem, från plattan med samma namn, klarar en genomgående syn.

Skivan är en sådan där hightech-produkt, jag kan både kika på videon och få se bilder på de fagra medlemmarna. Och där gör jag kanske ett misstag, jag kikar på just videon. Innan jag lyssnat på själva låten. Det är inte alltid dessa två går hand i hand. För precis som jag anade handlar Gemini Five om just det som jag föraktar så. Videon går mestadels ut på att visa hur coola och tuffa medlemmarna i bandet är och hur många människor de lyckas skrapa ihop till sina gig. Inget nyskapande, inget nytt. Klassisk bakom kulisserna roadtripvideo, och ja, det förekommer en hel del svartvita klipp på bandet vid sidan av scenen.

Själva låten då? Det inledande pianot är ganska snyggt, mäktigt snarare, men så mycket mer är det inte. Black Anthem är tung och malande, men aldrig intressant. Sången är rent ut sagt för jävla tråkig. Samma tonläge hela tiden, ingen variation. Fast jag ska kanske inte klaga allt för mycket, minst hälften av den här sortens band brukar kasta in falsettskrik både till höger och vänster utan att det passar in någonstans.

Black Anthem är absolut inte det sämsta jag har hört. Men å andra sidan långt ifrån det bästa också. Hela konceptet känns föråldrat, uppsminkade till tusen med Bon Jovi-komplex. Nog för att Gemini Five bara släppt en fullängdare tidigare, men om Black Anthem är representativ för resten av albumet skulle jag inte påstå att jag längtar efter mer musik signerat Gemini Five.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Crazy Lixx
Sagan om hur högmod går före fall
Gemini Five (2008-05-23)
Gemini Five (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner