Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Beyond the Gothenburg sound, 2003
Skivbolag: Mortlake/MetalGBG
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-17
Hemsida: -

”Beyond the Gothenburg sound” är onekligen ett namn som låter intressant för oss som gillar metal från Göteborg. Det visar sig dock snabbt att titeln skall tolkas bokstavligt och med negativt tonfall. Det är verkligen stadens baksida som visas upp. Samlingen ståtar med de sämsta band götet har att bjuda på.

Det största problemet med den här samlingen är först och främst inte banden utan ljudet. Skivan låter som en misslyckad bränd cd (antagligen är det en sådan också). Ni vet när det kommer gälla missljud från diskanten och främst då cymbalerna. Det låter helt enkelt förskräckligt illa. När banden är så usla som de är går det inte att bortse från ljudet. Med ett bra band hade man kanske kunnat ryckas med och glömma missljuden. Samtidigt kan man se det ur den aspekten att ljudet kanske gör mig extra negativt inställd till band som kanske skulle kunna klassas som ”helt okej”, men här sänks till en lägre nivå. Där har skivmakarna något att bita i!

De band som lyckas träda fram ur den gråa dimman av misär och faktiskt göra något vettigt är Manimal, Disdain, Stabwound och i viss mån Frame. Synd för dessa grupper att de övriga deltagarna är så dåliga att jag aldrig kommer lyssna på plattan igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2009-01-01)
V/A (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner