Joyzine.se


Recension - Live

Killswitch Engage
Metaltown, Göteborg
2008-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.killswitchengage.com

Jänkarna är tillbaka i landet där de funnit den mesta av sin inspiration och de blir emottagna med öppna armar. En stor, ung svensk publik har fallit för Killswitch Engage och det är lätt att förstå varför.

Gruppen inte bara låter tight och bra, de har dessutom en skönt ledig stil (ja bortsett från clownen Adam Dutkiewicz då, han tramsar sig som vanligt även om manteln fått stanna hemma den här gången) som är lätt att sympatisera med. Inga tvungna poser eller överdådiga metalutbrott, bara avslappnad attityd och bekväm framtoning.

Musikaliskt låter deras svenskinspirerade metalcore ungefär som man hade kunnat förvänta sig i liveformatet. Tjocka skrik och skrän-verser vävs ihop med skönsjungna refränger helt enligt konceptet och det låter inte långt ifrån skiva. Något som kan anses så väl fantasilöst som imponerande. Det är trots allt riktigt duktiga musiker, inte minst sångaren Howard Jones och skönt skäggbeklädde trumslagaren Justin Foley.

Att det är hitlåtarna Rose of Sharyn och A bid farewell som är allra mest poppis är helt enligt förväntningarna, men att den halvrangliga tolkningen av Dios Holy Diver – som plockas fram som avslutningsnummer – är så uppskattad förvånar en aning. Killswitch Engage bjuder till på ett kompetent vis, men är långt ifrån fantastiska. Publiken skiter i vilket och älskar dem ändå. Ett bevis på vad de verkligen har åstadkommit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
Sonic Syndicate
Killswitch Engage (2013-01-01)
Killswitch Engage (2013-08-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner