Joyzine.se


Recension - Skiva

Siena Root
Different Realities, 2009
Skivbolag: Transubstans
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2010-02-03
Hemsida: www.sienaroot.com

Lysergsyredietylamid i musikform är en upplevelse. En upplevelse i ordets rätta bemärkelse och det är skönt, upplyftande och mentalt lugnande på alla plan på en och samma gång. Nu kanske den beskrivningen är något snedvriden då det kan tolkas som att Siena Root inte har några andra ingredienser i sin musik, men det har de.

Led Zeppelin är egentligen det enda band jag genomgående kan höra genom hela skivan, men även små doser av Uriah Heep, Black Sabbath, Mountain och Rush och allting inspirerat från vad som verkar vara indisk folkmusik. Om det är just indiskt ska jag kanske låta vara osagt, men det är i alla fall vad det låter som för en lekman som mig.

Allting är i en perfekt symbios av gitarr, slagverk, flöjt, sitar och en massa instrument jag inte besitter kunskap att nämna namnen på, men det är mixat otroligt bra och ingenting tar någonsin överhanden eller försvinner utan allt ligger exakt där det ska göra och till och med sången är extremt bra och passar även den in i musiken. Man kan inte annat än att njuta.

Slutbetyget blir en stark fyra då jag antagligen inte kommer att dra på skivan så ofta då jag föredrar lite mer ”drag under galoscherna”, om man säger så. Däremot vet jag flera polare som fullkomligt kommer att sväva av lycka när de för höra Siena Root in action. Dessutom så måste jag ge en extra eloge för att skivan även finns att införskaffa som vinyl. Stilpoäng!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siena Root (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Nisse, 2010-02-18 11:55:53 (195.67.43.226)

jorå, synnerligen fet platta!

Love, 2010-02-05 00:17:16 (85.224.213.45)

En mycket intressant recension, ganska träffande. Det märks att du verkligen satt dig in i musiken och att du har bred musiksmak. Tack!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner