Joyzine.se






Recension - Demo

Hence the Riot
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-21
Hemsida: myspace.com/hencetheriot

När man är sjuk (precis just som jag råkar vara just nu) med frossande feber, värkande leder och en diffus huvudvärk som kommer och går vill det till att man stoppar rätt musik i skivspelaren. När man dragit upp täcket till nästippen och kurat ihop sig i en fosterställning som inte går att beskriva med ord finns det inte en chans i världen att man orkar sig upp igen för att byta bort menlösa toner som hamnat på skivplattan. Jag kan tacka min lyckliga stjärna att det var Hence the Riots debutdemo som råkade ligga närmast till hands.

Det relativt nybildade, och vad jag antar ganska unga, Skövdegänget kallar sin musik för melodisk hardcore. De flesta andra skulle nog säga metalcore med en och annan emotendens. Men det är inte det som är det viktiga, utan att Hence the Riot efter förutsättningarna låter väldigt moget.

Den här demoinspelningen rymmer ett gäng kompositioner som är så väl stökiga som melodiska och som med sitt trevliga upptempo får den mest ömklige sjukling att känna sig väl till mods. Hade jag inte vetat att det här är gossar från demofloran hade jag förutsatt att de var signade.

Håll ögon och öron öppna för Hence the Riot!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


david auf hence, 2009-01-22 12:29:44 (193.11.161.175)

tack som fan för recensionen. kommer en till demo snart igen faktsikt som antagligen kommer att vara lite annorlunda, men ack så bra.

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner