Joyzine.se


Recension - Skiva

Wino and Conny Ochs
Heavy Kingdom, 2012
Skivbolag: Exile on Mainstream Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-01-27
Hemsida: www.mainstreamrecords.de/bands/wino-and-conny-ochs

Doom metal-konnässörer lär höra namnet Scott ”Wino” Weinrich klinga bekant, då han är känd från sitt egna band The Obsessed och för att han även hanterar sången i Saint Vitus när de sistnämnda då och då vaknar ur sin dvala.

På denna platta, där han samarbetat med tyske gitarristen Conny Ochs, har han knäppt av förstärkaren och plockat fram den akustiska plankan för att dunka fram lägereldsmusik. Känslan är som att Guns ’N Roses ”Lies” skulle tolkats av Johnny Cash under ”American”-tiden.

Tonen sätts direkt med Somewhere nowhere, vars huvudriff låter som en svartare variant av introslingan till Civil War av Guns ’N Roses. Båda herrarna låter vidga stämbanden enskilt eller tillsammans på skivans elva spår. Scott Weinrichs sträva stämma ihop med melankolin hos Conny Ochs får Dark Ravine att krypa in under skinnet och på Traces of Blood får man bita sig hårt i läppen för att inte framkalla tårar. Man lyckas även addera kraftfull botten på Townes van Zandt-tolkningen Highway Kind.

Lejonparten av skivan framförs också uteslutande på en gitarr, förutom i Vultures by the Vines som får sällskap av en lätt distad gitarr och en phaser-dränkt dito på den mörka Here Comes the Siren.

En mättnadskänsla infinner sig i mitten på skivan och det bästa hade varit två EPs istället för en hel fullängdare.

I övrigt finns det inte mycket att klaga på, så häll upp en stor kaffe och luta dig tillbaka för lite högklassiga stålsträngs-serenader.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner