Joyzine.se


Recension - Live

Tingsek
Sticky Fingers, Göteborg
2007-02-16
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-02-20
Hemsida: www.tingsek.com

Den tämligen opretentiöse Magnus Tingsek har rest runt i Sverige och Norge sedan slutet av januari, spelningen på Sticky Fingers denna afton var den näst sista på vinterns turné. Samtidigt som det har varit fullt upp i samband med den egna karriären, har han under vintern också hunnit med att medverka på Timbuktus nya album och dessutom gjort några spelningar med deras gemensamma band Kamraterna. Den här killen har verkligen många järn i elden!

Tingsek har ett av de mest samspelta band jag har hört på länge. På något magiskt vis lyckas de spela med en imponerande precision och skicklighet, men utan att för den sakens skull vara diviga. Endast en helt anspråkslös och avspänd attityd pulserar från scenkanten i takt med musiken. Istället lyser bandmedlemmarna som barn på julafton och utbyter gång på gång uppskattande blickar med varandra. Inte undra på att gymnasietjejerna som står längst fram i publiken tindrar med ögonen. Tingsek själv har en helt naturlig kärlek till musiken och älskar i princip med gitarren i de allra mest euforiska partierna. Han har en fantastisk röst och man undrar nästan om han är svensk eller om det är bara som det ser ut…

Utan konstigheter blandas det friskt från debuten ”Tingsek” (2005) och ”World Of It’s Own” (2006) och tempot är högt. Det bjuds i princip inget mellansnack alls under hela spelningen. Detta verkar dock inte vara nödvändigt, även om det av naturliga skäl är i de mer välkända låtarna från der senare albumet som publiken tänder till på allvar. Tingsek briljerar med att spela alla möjliga instrument under kvällen, men när han skickar sitt band av scenen och sätter sig ensam vid klaviaturen trollbinder han publiken helt och hållet. Visserligen håller bandet en musikalisk klass som ligger ljusår bortom den förfriskade publikens förstånd, men det kanske inte spelar någon större roll. När publiken tjuter och skriker av glädje är det troligen hur kul som helst att stå på scen och heta Magnus Tingsek.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Jai-Alai Savant
Hultsfredsfestivalen 2008
Tingsek (2008-06-14)
Tingsek (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner