Joyzine.se


Recension - Live

Tingsek
Hultsfredsfestivalen
2008-06-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.tingsek.com

Slutligen! Förra året var planen att jag skulle se Tingsek flera gånger, men det kom alltid andra saker i vägen. Var det inte datahaverier så var det konsertkrockar och i år såg det inte bättre ut. Men i och med att Linkin Park i sista stund (?) ställde in förärades Tingsek slutligen med ett besök.

Om han levde upp till förväntningarna? Ja, i alla fall hyggligt. Jag kan tycka att det är lite för mycket mysfarbror över honom. Att han mellan låtarna blir lite för mycket av en helyllekille som tackar allt och alla och säger precis det som förväntas av honom. Lite mer karaktär och kaxighet hade inte skadat, men man kan väl inte få allt antar jag.

Musikaliskt är det inte mycket att klaga på. Den som inte vet att Tingsek har en fantastisk sångröst, som han dessutom hanterar ypperligt live, måste ha bott på en annan planet de senaste åren och ett stabilare kompband än Damn hittar man väl knappast i det här landet. Snubben levererar och han gör det på ett mysigt, ganska hemtrevligt sätt.

Där i ligger ett annat litet problem med Tingsek. I längden blir hans röst och hans soulpop, hur välspelad den än är, en aning enahanda. Det är bekvämt att ligga tillbakalutad i gräset precis utanför Atlantistältet och njuta av de väna toner som sveper ut, men efter en handfull låtar känns det som om man kan honom. Som om man måste vara ett riktigt fan för att verkligen kunna njuta fullt ut genom en hel spelning.

Men entusiasmen finns där och tillslut är det ganska skönt att Magnus Tingsek är så där snäll och varm i sitt mellansnack. Det känns bra att äntligen ha fått spana in snubben, det var ingen besvikelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Jai-Alai Savant
Hultsfreds vassaste band 2007
Tingsek (2008-05-02)
Tingsek (2007-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jonas, 2008-06-19 21:59:50 (81.233.90.17)

Konserten var bara kärlek!

MBDO, 2008-06-19 00:47:22 (83.250.18.133)

Hej Mikael! Fin Recention! Håller med dig om att DAMN! är ett 1a klassens band men dom kompar inte Tingsek.. Bandet bakom Magnus har inget namn än även om vi kommer ta oss ett om inte allt för länge(vi har funderat på FAN!..haha). Ha de bra och glad midsommar!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner