Joyzine.se


Recension - Live

Strip Music
Arvikafestivalen
2007-07-13
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.stripmusic.se

Det blev precis som förväntat. Strip Music fick den sena tiden på Andromedascenen, en repris från när de spelade på festivalen 2005. Varför ändra på ett vinnande koncept heter det väl? För det är precis vad det är, när Henric de la Cour och hans Strip Music fullkomligen överöser oss närvarande med bitter melankoli insvept i stora tjocka synthmattor, då är det bara att dra upp benen närmare mot kroppen (ja, jag sitter ner på kanten, jag är trött) och drömma sig bort.

Vad som slår mig är hur mycket bandet har växt i scenframträdandet från senaste gången jag såg dem. de la Cour är fortfarande den självklara frontmannen, och vargmannen reinkarnerad, men det märks att även övriga medarbetare har fått ytterligare ett par spelningar under bältet. Ja, i den mån man ser något alls egentligen, rök, mörker och lila strålkastare verkar vara där Strip Music trivs som bäst.

Hela spelningen blir till någon slags midnattssonat, man sitter med ögonen fixerade på den långa och spensliga figuren längst fram och lyssnar på låt efter låt som egentligen skulle kunna vara en och densamma. Men det kan vara skönt också på sitt sätt. De kör sitt race, emo och mystik. Hade det varit mitt på dagen, vilket påminner mig om något år när kanadensiska electrosoulduon Junior Boys spelade inför i princip tomma läktare, hade det hela fallit platt till marken. Så, rätt band på rätt plats på rätt tidpunkt ger en rätt bra spelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Vilken är den bästa jullåten?
Strip Music (2004-11-25)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner