Joyzine.se


Recension - Live

The Cardigans
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.cardigans.com

Ett av festivalens stora svenska dragplåster, The Cardigans, intar Hawaiiscenen runt midnatt och en nostalgisk känsla sprids i min kropp. Jag tänker tillbaka till år 2004, platsen var folkets park i Jönköping och evenemanget P3 Popstad, The Cardigans på hemmaplan alltså. Den konserten ligger mig fortfarande varmt om hjärtat, Nina Person har nog aldrig varit så vacker och Peter Svensson, fortfarande med sitt långa hår, har nog aldrig spelat bättre.

Och visst är Nina Persson fortfarande vacker, och visst spelar Peter Svensson fortfarande vackert på sin lilla gitarr, men jag har svårt att riktigt ta till mig spelningen. Ljudbilden är imponerande och Nina visar återigen att hon är Sveriges, om inte också en av världens, mest sensuella sångerskor med ett vasst bett och glimten i ögat. Men det låter för polerat. Visst kan det låta som rent gnäll men en spelning måste också förmedla något i form av känslor. Det känns lite som en dag på jobbet för bandet innehållandes den enda kvinnliga deltagaren som uppträder på Hultsfreds största scen.

Nu råkar jag också vara av den uppfattningen att ”Gone Before Daylight” är koftornas absolut bästa platta hittills, You are the storm är mäktig. Även om I need some fine wine and you, you need to be nicer får igång publiken går det ändå inte att sticka under stolen med att det är de gamla guldkornen som berör mest. Erase and rewind från”Grand Turismo” låter lika bra som på skiva och visst finns det en tjusning i att få lyssna på låten som startade allt, Lovefool, från ”First band on the moon”.

Ärligt talat vet jag egentligen inte vad The Cardigans skulle kunna göra bättre, de har ett knippe låtar av absolut världsklass, de lirar som om de aldrig gjort något annat, vilket de förmodligen inte har, men ändå känns det som om det existerar en osynlig mur som effektivt skiljer artist och publik åt. Jag får helt enkelt återgå till att suga på min karamell från 2004.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metronomy
Hur står sig dragplåstren i Hultsfred 2006?
The Cardigans (1998-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner