Joyzine.se


Recension - Demo

Instrumen
Panzermen
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-18
Hemsida: www.instrumen.com

Ska man vara riktigt krass och cynisk, på gränsen till elak, kan man konstatera att Instrumen är ett gäng som vill vara som Breach , men som inte förstått att det krävs stor spelskicklighet för att framkalla ett sådant kompakt mörker, spetsat med galenskap. Det är inte riktigt hela sanningen, men ändå en ganska stor del av den.

Att Breach ligger orkestern varmt om hjärtat står utom alla tvivel. Lägg till det en liten del The (International) Noise Conspiracy och ni är i hamn. Instrumens problem är dock att de saknar fingertoppskänsla. De tycks tro att man skapar kaotisk hardcore a la Breach i en handvändning. Mer fel än så kan man inte ha.

Konsekvensen av detta blir att kompositionerna på ”Panzermen” helt saknar röd tråd. Snubbarna spelar inte på något sätt dåligt och har en naken ljudbild som är riktigt tuff. Men den övergripande känslan är att de kastar sig mellan alla upptänkliga infall bara för sakens skull. Som om det har blivit ett självändamål att vara bångstyriga och bara låta konstigt och otyglat.

Sammantaget låter Instrumen som en försvenskad version av Between The Buried And Me och liknande amerikanska schizofrenigrupper. Det kan vara kul i någon låt, men i längden är det bara enerverande och utstuderat tramsigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Erik Högkvist
The Wombats

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner