Joyzine.se


Recension - Skiva

Seven Witches
Years of the witch (DVD), 2007
Skivbolag: Locomotive Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-18
Hemsida: www.sevenwitches.net

Locomotive fortsätter att positionera sig som ett kass bolag genom släppet av ”Years Of The Witch”. En dvd som på olika sätt tycks ha cirkulerat sedan 2005 och ståtar med en heavy metalgrupp som fortfarande frontas av ex-sångaren James Rivera. Varför bolaget inte satsat på en nyare, fräschare spelning om de prompt skulle ge ut en Seven Witches-dvd är obegripligt.

Anledningen till att ”Years Of The Witch” är avskräde är nämligen inte bandet, eller det faktum att materialet på den börjar bli daterat, utan att kvaliteten är nästintill undermålig. Varför ställer sig Jack Frost, bandets hänförare och gitarrist, bakom en konsertvideo med klassiskt burkigt garagespelningsljud? Ni vet när gitarren knappt alls hörs och det bara är bas och trummor som slår igenom. Det är obegripligt, hela spelningen låter förfärligt.

Visuellt sett är det heller inget att hänga i någon barrande julgran. Visst är det stundtals riktigt bra driv på gruppen (både musikaliskt och på scen), men det går lite förlorat i statiska kameravinklar och amatörmässig klippning. Jag är av åsikten att kan man inte leverera en god produkt ska man låta bli. Det vill säga, har man ingen annan än en tomte som upphetsat leker med ostiga effekter till att klippa sin dvd kanske man borde släppa den helt. Hårdrocksvärlden är tyvärr fylld av pappskallar som totalt saknar smak och stil (det är kanske inte så konstigt att bandtröjorna alltid har storlek XXL…) och en sådan har klippt ”Years Of The Witch”. Ni vet kluvna bilder, obefogat lekande i slowmotion och bildväxlingar värdiga pappa Svenssons hobbymässiga fotoalbum i PowerPoint.

Spelningsdelen är alltså ett fiasko trots att orkestern gör ganska bra ifrån sig. Vid sidan om den bjuds ett antal intervjuer där Frost lägger ut texten om sitt skötebarn. Vi får veta sensationella saker som att han fick sitt artistnamn från att han gillade att leka i kylan som liten, att han gör allt för fansen och att han är överlycklig över att ha funnit ProTools. Väldigt umbärligt alltså och det bestående intrycket är att Frost pratar forcerat fort och skulle se oerhört stilig ut om han bara klippte av sig den skabbiga golvmoppen till hår.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Seven Witches (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner