Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Röjarskivan 4, 2000
Skivbolag: Ägg Tapes & Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.eggtapes.se

Som namnet antyder är det här den fjärde upplagan av "Röjarskivan". Tyvärr kan jag inte påstå att det är någon av de bättre varianterna. Visst är det roligt med låtar om alkohol och svineri men ska det vara får det gärna vara med lite knorr på det hela. Menlösa texter utan vare sig humor eller något som fångar intresset framförda till omusikaliskt muller är inte kul alls. Faktum är att inte ens hälften av de 20 låtarna håller någon högre klass.

Till ljuspunkterna på den här skivan hör låtar med Troublemakers (som alltid är bra), 69-Hard och framför allt Rasta Knast. Låten Alltid öppet är såväl rolig som snygg och det är helt klart den vassaste låten på skivan. Skara-baserade Anigav rus framför ett lite udda bidrag som inte håller någon högre musikalisk klass men som har en glimt i ögat som det är svårt att inte le åt. SBD gör ett gott försök som håller i några spelningar men sedan dalar och känns ganska tafflig. Men en annan bokstavskombination, EAK, gör ett gott intryck med sin melodi Här skall supas.

Annars är det som sagt en ganska grå massa vi bjuds på där till och med The Kristet Utseende låter som bleka kopior av sig själva. Den här skivan hade blivit betydligt starkare om den kortats ned med ett par bidrag och fått några nytillskott. Men det är klart, det är inte särskilt många band som gör låtar om att supa, kräkas och spy på svenska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2004-01-01)
V/A (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner