Joyzine.se


Recension - Skiva

Jonas Schwartz
Am I Even Close? (ep), 2010
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-07
Hemsida: myspace.com/jonasschwartz

Jonas Schwartz har en säregen sångröst. Det är de första orden som möter mig som recensent i pressreleasen och för en ytterst lätträknelig gång i ordningen stämmer det faktiskt. Jonas Schwartz har en säregen sångröst. Utgå ifrån Martin Elisson i Hästpojken, men tänk er honom lite mer tonsäker och med en djupare fyllighet i rösten. Själva klangen kanske inte är jättelik, men så väl Schwartz som hästpojken sjunger med samma känslor investerade. Det är allt eller inget som gäller och det är våldsamt effektiv för att skapa magisk musik.

Men nu är det faktiskt inte alls Schwartz röst som får mig på fall (därmed inte sagt att jag inte gillar den) utan det faktum att inledande If I Close My Eyes är en våldsam hitlåt, en kioskvältare av stora mått. Den är rent av grym och håller för varv på varv på varv. Att debutanten sedan följer upp den med riktigt snygga I Am You och Clap Hands gör inte saken sämre. ”Am I Even Close?” är en trespårssingel av klass.

Popmusik ska vara känslosam, det är det viktigaste för att jag ska förföras av den och om man då dessutom blandar känslorna med riktigt starka låtar är mycket vunnet. Det är som ni begriper precis vad Schwartz gör på denna sin första singel. Tanken är att den ska följas upp med två trespårare ytterligare under året och man behöver inte vara överdrivet smart för att räkna ut att jag redan längtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonas Schwartz
Jonas Schwartz (2014-01-01)
Jonas Schwartz (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner