Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

Hell Baron's Wrath
Inner Force, 2008
Skivbolag: Ukdivision Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-03
Hemsida: www.hellbaronswrath.com

Ale, Baal, Lho och Andrea, tanken är säkert god, men er självinsikt är usel. Bara för att ni kommer från Italien, ett land som fostrat en mängd överdjävligt tekniska musiker, innebär det inte att ni är ämnade att sy ihop en black metalopera av det slag ”Inner Force” tycks vara. Det borde ni ha insett redan vid ritbordet. Precis där borde insikten att metalmusik kräver sin man ha slagit ner som en bomb. Men uppenbarligen inte…

Jag blir lika trött varje gång jag tvingas stifta bekantskap med gäng som tillåts släppa plattor trots att kvaliteten är undermålig. Och nu snackar jag inte dåliga låtar eller något subjektivt av den arten. Hell Baron’s Wrath är helt enkelt inte tillräckligt duktiga musiker för att hålla på med vad de gör. ”Inner Force” låter rätt igenom väldigt amatörmässig. Vare sig vi snackar sång, produktion, spelskicklighet eller gästande Naimas sånginsats finns betydligt mer att önska. Bakläxa utdelas.

Att läsa de stapplande texterna är förvisso ganska underhållande, men den undermåliga engelskan förstärker bara intrycket av att det här är en komisk buskis som borde ha stannat i garaget. Men Hell Baron’s Wrath (vilken namn sen!) skojar förstås inte, de tar sin metal på djupaste allvar. Vilket naturligtvis gör den här kalkonen ännu mer påtaglig.

Smygmelodiös black/death metal kan ju vara hur underhållande som helst, men i händerna på ett gäng klumpiga italienare som tar sig vatten över huvudet blir det mest tragiskt. Det är så jag börjar tappa tron på genren.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner