Joyzine.se


Recension - Live

Dog is Dead
Hultsfredsfestivalen, Stoxa
2013-06-14
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-06-19
Hemsida: www.dogisdead.co.uk

Dog is Dead var första band ut på fredagen på den vita scenen och även först på hela dagen. Det kan ses som en dålig lott men bandet lyckas ändå få ett hundratal åskådare och det droppade in fler ständigt under hela konserten. Bandet har sedan ett halvår tillbaka släppt sitt första album, ”All Our Favorite Stories”.

De frågar blygsamt mitt i spelningen om publiken hört talas om dem och får ett stort gensvar som slår de fyra personer de hoppats på med tvåsiffrigt antal enligt eget räknande.

Deras lugna och lättsmälta indierock passar den tidiga tiden perfekt. De lyckas bra att få med sig en nyvaken publik som just knäckt sin första öl. Deras influenser och gitarrslingorna skulle kunna härledas till band som Modest Mouse och de senare årens brittiska storhetstid i indievärlden. Det känns ibland som om de lånat lite väl mycket (låten Do The Right Thing är ett bra exempel) men de lyckas i slutändan bra att knyta ihop säcken på ett eget sätt. I deras tempohöjande låtar så får de igång både spontandans och handklapp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2013
Reeperbahn Festival

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner