Joyzine.se


Recension - Skiva

Nervous Nellie
Gloves EP, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-03-16
Hemsida: www.nervousnellie.com

Henrik har förberett sig på detta släpp i 25 år. Det här är Henrik Jonzons (låtskrivare och sångaren i Nervous Nellie) uppgörelse med den abrupta familjeflytten från USA för 25 år sen, när han bara var nio år gammal. Ep:n speglar hans numera vuxna syn på ett liv med mycket flyttar kors och tvärs och ständigt letande efter någonstans att känna sig hemma. Bandet består av två bödrapar som börjat sina liv på två kuster i två olika länder.

Detta är Nervous Nellies USA-debut och bandets viktigaste släpp nu när det skall ta sig in på den amerikanska marknaden. Det bör dock inte bli något stort problem för dem, fyra av fyra låtar har stor potential. De har ett genuint svenskt pop-sound fyller något slags tomrum mitt i mellan Miike Snow och Shout Out Louds. Henrik är dessutom vän med Adam Olenius (Shout Out Louds) sedan tonåren och banden har hjälpt varandra genom åren.

Titelspåret Gloves är en stillsam låt med en snygg och extremt effektiv refräng som fångar den mest svårflörtade pop-entusiasten. Det känns svenskt ända in i ryggraden och kvalitén är hög från början till slut. Alla fyra låtar har ett eget liv men bildar en snygg helhet som ger en riktigt bra smakprov av vad komma skall.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nervous Nellie
Nervous Nellie (2010-01-01)
Nervous Nellie (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner