Joyzine.se


Recension - Skiva

Johannes und der Täufer
M 3:13, 2009
Skivbolag: Yahya Rec
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-17
Hemsida: myspace.com/johannesunddertaufer

Det finns säkerligen en hel del riktigt fördelaktiga detaljer i själva musiken på den här epn. Tyvärr hamnar de brutalt i bakgrunden på grund av sången. Onkel Kånkel vrider sig garanterat i sin grav när han hör talas om den fasansfullt löjeväckande vokala prestationen på ”M 3:13”.

Jag förstår inte riktigt grejen med att all synthmusik måste framföras med tyska texter? Jag tycker snarare ofta tvärtemot den latexdraperade publiken att det germanska språket drar ett löjets skimmer över hela prylen. Johannes und der Täufer är ett utmärkt exempel. Duon härstammar från Västerås, men envisas ändå med att sjunga på tyska. Om man nu kan kalla det för sjunga vill säga. Sången är tramsigt tillgjord på ett sätt som kanske var kul om man kallade sig för Onkel Kånkel och sjöng om pungar och kånkelbär, men som blir fullständigt, fullständigt fel i alla andra sammanhang. För att inte tala om det enerverande tonläge som anläggs och sänker sångerna.

Sången och tyskan gör att det här bara blir en parodi. Herrarna Jonathan Eklund och Niklas Edvall menar säkert väl och allvar, men gör lyteskomik av sig själva. Komik som i det här fallet inte ens är rolig trots att den är ofrivillig. Då spelar det ingen roll att det i själva musiken finns detaljer och stråk som är väl så imponerande. När de tvingas stå sida vid sida med den bedrövliga sången blir det ändå helt olidligt. Tyvärr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Antelasse, 2010-02-17 22:28:13 (83.248.192.187)

Du behöver ligga.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner