Joyzine.se


Recension - Skiva

John Lindberg Trio
Rock This Christmas, 2012
Skivbolag: Enviken Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-12-24
Hemsida: johnlindberg.se

Julmusik i rockabilly-kostym? Är det något som skulle kunna bli helt fullständigt fel så är det väl just det?

Det finns knappast någon genre där det totala missförståndet av less is more är mer utbrett än inom rockabillyn. Egentligen borde musikstilen i sin uppbyggnad kunna vara riktigt tilltalande, men jag kan knappt nämna ett band som inte tar i så de skiter på sig i försök att överdriva varenda detalj i musicerandet. Vare sig vi snackar flaxigt ståbaslir, brunstig Elvis-stämma eller användande av brylcreme.

Tills nu. När John Lindberg Trio bestämmer sig för att spela julmusik. Det är så paradoxalt att det knappt finns på kartan, men trion gör grejen snudd på fantastiskt. Med stor lyhördhet får de sin sansade rockabilly att sprida mer julstämning än en hel uppsjö av traditionella arrangemang.

”Rock This Christmas” får det att lukta glögg och gran i min lya trots att drycken sedan länge är slut och något barrträd ännu inte kommit på plats. Genom en skiva som till största delarna består av eget material (de enda covervalen som kommit med är Christmas (Baby Please Come Home), Santa Claus Is Back In Town och Last Month Of The Year) sprider John Lindberg med mannar stämning på ett finessrikt sätt. Ömsom med ganska mycket driv och energiskt rockande, ömsom med mer reflekterande tongångar under grangrenarna.

Jag trodde nog aldrig att det skulle hända, men den här julen väljer jag en rockabilly-skiva på julafton. Det ni!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner