Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Blogg

De frmsta ltarna frn Putte i Parken


Putte i Parken var en fantastisk festival. Inte bara fr att den var vlarrangerad med nrhet till stadskrnan och bjd p i alla fall lite finvder, utan ven fr att s mnga av artisterna levererade s brinnande spelningar.

Det r ngot man som gammal festivalrv vet r ngot man knappast kan frvnta sig att bli bortskmd med. Men i Karlstad slog det gnistor om mnga av artisterna (vilket vr givmilda betygsttning i recensionerna givetvis skvallrar om) och till och med gng som man sett alldeles fr mnga gnger levererade storartat.

Det var underbara festivaldagar, men som vanligt tog de slut alldeles fr fort. Nu nr jag sitter hr tre dygn efter finalen har jag frsts mnga vldigt fina minnen att luta mig mot, men jag knner ocks ett stort vemod. Det blir knappast bttre av nedanstende lista. Fem ltar med fem olika artister som gjorde lite extra stort avtryck under den hr festivalen och som jag lyssnar p om och om igen trots att de fr mig att lngta tillbaka s det gr ont.

Bitterljuvt r ett understatement nr jag listar de fem frmsta ltarna (utan rangordning) frn rets Putte i Parken och mer eller mindre lovar att tervnda nsta r igen.

Gavin DeGraw Soldier
Flickfavoriten frn staterna har frvisso ett helt koppel av riktigt fina ltar i kofferten nr han kuskar runt p vrldens scener, men p den hr festivalen var det Soldier som knockade mig hrdast. Den dr ljligt enkla, men samtidigt ljligt vackra slingan som nynnas fram bakom flygeln kan f den tuffaste av rockkillar att smlta fullstndigt.

Lars Winnerbck Sndermarken
Festivalens slutgiltiga grande finale, slutpunkt, avslutning, you name it blev en beskrivning av Vidingsj i Linkping. Till formidabelt snygga videosekvenser frn nmnda omrde gjorde Lars Winnerbck upp med det frflutna i en rasande snygg version av Sndermarken. Att en drmsk flygsekvens ver det kapell dr undertecknad nyligen tog farvl av en kr slkting fanns inkluderad sknkte naturligtvis en extra emotionell egg till det hela.

Thstrm Axel Landquists Park
S hrt, s kargt, s obevekligt. Nr jag lyssnar p Axel Landquists Park i inspelat format r det frsts otroligt bra, men jag sls ocks av hur mjkigt och tillrttalagt det faktiskt lter. Liveversionen var en best, ett monster som utan pardon hotade att jmna Karlstad med marken. Ett minne av en taggad Thstrm jag kommer bra med mig lnge.

Tinie Tempah Invincible
Hiphop-strebern svarade fr frsta festivaldagens feelgood-spelning nr han till sina frinspelade bakgrunder mest studsade runt och hade kul p scenen. Men Kelly Rowland-samarbetet har nd en vemodig vibb som gr att den drjer sig kvar lite extra lnge i medvetandet.

Kent Petroleum
Eskilstunas finest gjorde en rakt igenom alldeles formidabel spelning dr man som vanligt sparade magnum opuset Mannen i den vita hatten (16 r senare) till sist, men det strsta avtrycket satte de faktiskt vldigt tidigt i sitt set nr bsta spret frn senaste anstrngningen Jag r inte rdd fr mrkret tillts brisera. Petroleum lter bra p skiva. Den lter alldeles fantastiskt live.


: Lyssna p ltarna hr.

Mikael Mjrnberg (2012-07-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner