Joyzine.se


Recension - Live

The Concept
Popadelica, Huskvarna
2012-05-05
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2012-05-06
Hemsida: soundcloud.com/the-concept-band

Förutom att Popadelica är en alldeles förträffligt trevlig och mysig festival, som dessutom ligger helt rätt tidsmässigt på året, kan man alltid räkna med deras goda smak. Det finns alltid intressanta akter att beskåda under festivalen, då snackar vi såväl mindre mer okända som akter som redan etablerat sig. The Concept hör till den första kategorin – även om det börjar röra på sig ordentligt står bandet fortfarande bara i startgroparna för vad som komma skall.

Det märks direkt att det knappast rör sig om några duvungar (till skillnad mot de charmiga, men purfärska grabbarna i Behzad Mehrnoosh som spelade på den minsta scenen några timmar tidigare), och konstigt vore det väl annars med tanke på att medlemmarna i The Concept bland annat har kompat upp såväl Robyn som Veronica Maggio tidigare: spelningen är snortight och fylld till bredden av lustfylld energi. Sveriges svar på Phoenix och allt är sådär alldeles lagom mysigt inne på Parketten.

Ändå ställer jag mig tveksam till det hela, framträdandet är verkligen bra, ur en teknisk synvinkel, men inte särskilt intressant. The Concept må ta sin inspiration från det glättiga, men det gäller också att hitta en egen, och framför allt intressant, vinkling på det hela. Låtarna rinner av mig snabbare än vattnet på en välgödd gås. Kanske är det bara så att det är jag som inte förstår, som inte fattar grejen?

Bandet förkunnar att detta är den sista spelningen i landet på ett tag, de ska nämligen ta sitt pick och pack och pröva lyckan utomlands, och kanske är det så att folk förstår bättre på andra platser? Jag har ändå svårt att se att The Concept klarar att höja sig över mängden band som låter ungefär likadant, vare sig det handlar om live eller på skiva. Det återstår att se vad som händer, för tillfället nöjer jag mig med att ha bevittnat en spelning med hög trivselfaktor men inte så mycket mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2012

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner