Joyzine.se


Recension - Skiva

Rhope
Turning Maybes Into Reality, 2012
Skivbolag: Bakerteam Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-02-27
Hemsida: myspace.com/rhopeband

Det här. Är inte. Min grej. Jag läser att det ska handla om ”a great mix of heavy metal and rock”. Den som skrivit det är antagligen lika införstådd i hårdrock som mannen som berättade om sin Iron Maiden-samling när han fick frågan om ifall han hade några thrash metal-plattor i mellansnacket under Big Four-konserten i somras. Det Rhope producerar är snarare någon typ av emo-gegga som vi alla lärt oss ogilla. Visst, de som röstar på Dead By April i melodifestivalen blir säkert eld och lågor men… det är en värld jag inte hör hemma i.

Riktigt så mainstream är det kanske inte alltid, och några snygga thrash-riff och en och annan hook här och där räddar från katastrof. Mot slutet av skivan försvinner popstrukturerna mer och mer, men likväl är det lika enkelspårigt som Lasse Stefanz. Growlandet är okej, och jag erkänner med lite skam att Your Peace faktiskt är en ganska bra låt. Rensång genom näsan är dock inte något jag föredrar.

Kort och gott: slösa inte en timme på det här spektaklet som inte tillför någonting till musikvärlden. De tillfälliga godkända bitarna ger mig lite hopp i avgrunden, så en svag tvåa kan jag bjuda på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner