Joyzine.se


Recension - Skiva

Seagulls Insane And Swans Deceased Mining Out The Void
S/t, 2011
Skivbolag: Witchinghour Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-11
Hemsida: witchinghour.pl/web_new/zapowiedzi/seagulls-insane-and-swans-deceased-mining-out-the-void-same-title

53 minuters introvert mörker. Tanken är inte så tokig. Snarare ganska inbjudande. Hypnotiskt tunggung där söndertrasade röster och en allmänt hotfull stämning dikterar villkoren brukar kunna bli ganska intressant. Polska duon Seagulls Insane And Swans Deceased Mining Out The Void är något på spåren.

Inramningen är precis sådan som jag beskriver den ovan. Färgskalan sträcker sig från melerat grå till becksvart. Det är misär och helvete som gäller i de fem spåren som är numrerade snarare än namngivna. Själva kallar herrarna musiken för avantgarde post black metal, jag svänger mig hellre med en benämning som drone.

För det går aldrig särskilt fort. Snarare grottar duon ner sig i det repetitiva och det grisigt smutsiga. De drar ut på kompositionerna så långt de bara kan och uppehåller sig mer än gärna kring naket oljud.

Tyvärr fallerar det emellertid. Stämningarna och den onda vibben finns där, men polackerna saknar detaljsinnet för att lyckas få de här utsträckta kompositionerna att bli intressanta. Istället för att bli hypnotiska blir bitarna monotona och segdragna. Det saknas nyanser (må de än vara i gråskala) som får de 53 minuterna att suga in sin lyssnare.

Tanken är god, men skivan från bandet med det knöliga bandnamnet blir inte mer än en transportsträcka längs misärens utkanter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner