Joyzine.se


Recension - Skiva

Industri Royal
Tacky Skills, 2009
Skivbolag: Alleycat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-27
Hemsida: industriroyal.com

Snacka om att ta med sig en oborstad liveenergi och spelglädje in i studion! Jag blir alldeles lycklig och sprittande vårpirrig av de elva spåren på ”Tacky Skills”. Att Industri Royal spexigt beskriver sin kollektivboende gemenskap och sitt band som en sekt känns helt rätt i sammanhanget. ”Tacky Skills” kräver min uppmärksamhet och när hjärntvätten väl är igång finns det ingen återvändo.

Industri Royal är på detta sitt debutalbum pop, rock och punk i ett. Drivet är direkt hämtat från rock'n'rollens mörkaste garage, melodierna är plågsamt smittande på ett poppigt vis (jag tror rent av Brian Wilson hade diggat det här) och allting knyts ihop av en nerv och energi som otvetydigt härstammar från punken.

Nogräknade kan anmärka på att stämsången (i sina bästa stunder, som exempelvis i The Beat Boy, är den helt i klass med Randy!) inte sitter helt perfekt och att det här är långt ifrån utsökta musiker. Men det är precis det som är grejen. Industri Royal gör precis allting med livet som insats och det är just att de inte är några tekniska ekvilibrister som gör att allt känns så våldsamt levande. Så sprittande fullt av attityd.

Oskar Sandlund visar dessutom återigen att han är en producent med fingertoppskänsla – minns bara vad han gjorde med David Sandström Overdrives ”Pigs Lose” ifjol. De här låtarna kunde inte ha fått en bättre inramning. Det går inte att sitta still när ”Tacky Skills” ljuder, vare sig man går igång på punkig attityd eller välsmorda gladpoprefränger. Den här debuten understryker ytterligare att det finns vansinnigt mycket bra musik där uppe i de mörka norrländska skogarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner