Joyzine.se


Fem korta

Rigas

Fem korta frågor till Henrik von Euler, alias Rigas, som är aktuell med albumet ”Let's Get Gone”.

"Let's Get Gone" - vad ska lyssnarna förvänta sig av Rigas den här gången?
Ingen aning. Ett album. 12 låtar. Stordåd. Explosioner. Dystopi och utopi.

Du har en väldig massa bollar i luften, kan det ibland bli problem att hålla isär allt, att prioritera?
Nej. Alltså jag har ju inget annat att göra egentligen. Jag behöver fler bollar. Prioriteringen har alltid legat på att ta sig till nästa dag.

Det finns en skön kontrast mellan det mörka och det glatt spralliga i Rigas musik, är det något som du aktivt söker eller hur kommer det sig att du hamnar där?
Roligt. Jo, nästan all musik som jag tycker är riktigt bra har det där. ESG, Clash, Kraftwerk… Korkat och smart. Motsatsförhållanden. Det är alltid lättare att äta gröten om man har lite sylt på.

Det har varit en del snack om Årsta i samband med tidigare inspelningar och nya plattan är även den inspelad i studion där ute. Är det fortfarande en viktig inspirationskälla och på vilket sätt?
Viktig ja. Jag bor där. Har massa vänner där. Har min klubb där (tillsammans med Fredrik Stolpe driver jag Lilla Ukraina). Hjälmaren ligger där med billig schnitzel och månadens öl.

"Let's Get Gone" gästas av bland annat Jenny Wilson och Anna Maria Espinosa, vilka tre ytterligare sångerskor skulle du allra helst vilja samarbeta med på kommande inspelningar?
De är med för att de är mina vänner och jag gillar att ha med vänner på mina skivor. Har egentligen inget drömsamarbete men en duett med Lady Gaga kanske. Lill Lindfors har jag haft en livslång crush på. Och det skulle vara fantastiskt att göra en låt med ESG. De är från yttre rymden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2010-03-18
Foto: Skiva
Hemsida: rigas.blackside.org

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner