Joyzine.se


Recension - Skiva

Bad Biology
Before the Gem, 2011
Skivbolag: Ominous Recordings
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2011-11-13
Hemsida: myspace.com/badbiologyshitdotcom

Det fanns en tid då domedagsmästarna i Neurosis inte gjorde stämningsfulla undergångshymner draperade i new age-estetik. Det fanns en tid då de premierade råhet och oljuden från gatans allra sjaskigaste hörn. Inget ont om något av bandets olika sound, både deras tidiga och sena material är utan tvekan helt fantastiska. Bad Biology från Baltimore gör konststycket att framkalla nästan exakt samma känsla som de tidiga Neurosis-inspelningarna.

Här snackar vi råhet när den är som bäst. Det är skramligt och elakt på ett väldigt delikat sätt. Inget krångel, inget meck, bara rå punk indränkt i oväsen. Som sig bör. Dova riff och desperat sång som varken bjuder på hopp eller förlösning. Det är en värld som kretsar kring misär, livets allra sämsta sidor. Ifall den verkligen gör det vet jag inte, jag undviker den apfula bookleten och låter hjärnan skapa sina egna bilder.

Bad Biology är perfekt musik för dig som antingen spenderar dina kvällar i en mörk källare full av patchade jeansvästar och billig öl. Eller för dig som drömmer om sådana kvällar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner