Joyzine.se


Recension - Live

Caesars palace
Hultsfredfestivalen
2000-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: -

Med albumet "Cherry Kicks" har bandet på allvar mutat sig in i rock/popvärldens topp och när man lyssnar på skivan tycks det som om materialet borde fungera alldeles utmärkt live. Men det är möjligt att den här typen av musik hör hemma i små rökiga lokaler istället för på stora utomhusscener. För Caesars Palace får aldrig igång konserten trots tappra försök.

Det är uppfinningsrikt av grabbarna att ta scenen i besittning iklädda dräkter med anknytning till Romarriket men roligare än så blir det inte. Sångaren Caesar Videll lyckas inte riktigt komma upp till tonerna och gitarristen Jocke Åhlunds försök att vara rolig blir bara klämkäcka. Inte ens monsterhiten Punkrocker tänder (vilket den gjorde när Teddybears STHLM spelade den kvällen innan). Det är svårt att säga vad det är som gör att musiken är så tam men jag skulle vilja tippa på den stora utomhusscenen plus en liten dos nervositet hos musikerna. De släpper aldrig riktigt loss och hjälper på så sätt inte till att förlösa publiken.

I en av de sista låtarna innan extranumren får Caesars Palace plötsligt till det och det blir precis som det kan bli, riktigt bra. Men det är på tok för sent och när sedan extranumren återgår till den sunkiga nivån blir inte en människa glad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Långt ifrån bäst, men ändå fest

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner