Joyzine.se


Recension - Skiva

Badmouth
Heavy Metal Parking Lot, 2011
Skivbolag: Rambo Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-29
Hemsida: www.badmouththeband.com

”Heavy Metal Parking Lot” - nej Badmouth gör knappast någon hemlighet av att det där med originalitet och nyskapande står ganska långt ner på prioritetslistan. Bakom den sköna albumtiteln och det ruggigt snygga omslaget gör de precis allt för att återskapa rock'n'roll-historien efter bästa förmåga.

Den bästa förmågan är dock inte särskilt bra. Fast så är det i och för sig ganska orättvist att skriva. Badmouth har pluggat flitigt på det mesta när det gäller rockmusik från 70- och 80-talet och de är riktigt stabila herrar på sina respektive instrument. De är bara inte fingertoppskänsliga nog att få ur sig all sin kunskap på ett tilltalande sätt.

”Heavy Metal Parking Lot” är nämligen mest ett slött rapande av klyschor. Den Chips Kiesby-producerade plattan är en orgie i textmässiga klichéer och staplande av rock'n'roll-attribut som förvisso smakar ganska mumsigt, men som i händerna på Badmouth knappast exploderar. Det är en odyssé genom rockhistorien som aldrig är nära att tangera den verklighet som flytt.

Precis som senast jag recenserade Badmouth faller jag som mest för de lugnare inslagen. Då handlade det om ett självbetitlat debutalbum (läs här) och en bit som hette Rivethead. Den här gången torkar jag tårarna till Jake Brakes. En whiskeymarinerad rockballad där Badmouth plötsligt hittar allt som är viktigt med musik – känslan. Det blir plötsligt våldsamt mycket bättre än orgierna i kukmätarrock som övriga delar av skivan utgör.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Skogsröjet 2012
Badmouth (2008-01-01)
Badmouth (2012-08-11)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner