Joyzine.se


Recension - Skiva

413
Path to Hocma, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-04
Hemsida: www.the-413.com

Den unge basken David Pisabarro är inte rädd för att gå sin egen väg, så mycket får man ge honom. Tyvärr leder den väg han väljer bara till ett synnerligen enerverande hopkok av musik som kommer ha väldigt svårt att tilltala någon större publik. Om ens någon.

Snubben har skrivit och spelat in allt med bara sin bas. Det är ingenting som egentligen hörs särskilt tydligt om man inte vet om det, men har säkerligen bidraget till att kompositionerna är så sparsmakade som de är. Med tanke på att 413, som Pisabarro kallar sig, svänger sig med en provkarta av olika musikaliska infall är det givet att han hade kunnat tjäna på att använda sig av fler instrument. Men här tycks experimenterandet stå i första rummet.

”Path to Hocma” är en konceptuell historia där 413 slänger sig från hardcore till lunkande muzak, från ren drone till drömsk pop och då och då kladdar en äcklig hinna av progressioner över alltihop. Kompositionerna blir aldrig intressanta, i flera av fallen rent av frånstötande. Kanske kan ett gäng rödvinspimplande konstvetare finna någon form av tjusning i det konstnärliga uttrycket här, vad vet jag. Men vill man tala om god musik så faller 413 långt utanför ramen. Hur modigt fritänkande den unge basken än må vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner