Joyzine.se


Recension - Live

Hästpojken
Popaganda, Stockholm
2010-08-28
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-30
Hemsida: www.djungeltrumman.se/hastpojken

Hästpojken

Bara några låtar in i spelningen skyller Martin Elisson, Hästpojkens sångare, sin svajiga sånginsats på att han är förkyld, en riktigt killer, som till och med slamriga fritidsgårdsband vet att man inte får lägga live, vilken Martin Elisson också konstaterar. Bortser man ifrån det gör bandet ganska bra ifrån sig, pianisten är dock inte helt säker, några toner hamnar fel emellanåt och då och då trycks det ner en tangent för mycket.

Det är i sina skitigare låtar, som den skräniga Shane McGowan, som Hästpojken gör bäst ifrån sig och deras cover på Johnny Thunders [She's so] Untouchable gör sig bra. I deras mer finstämda låtar blir det efter ett tag lite för mycket sentimentalt skrålande som gör att spelningen känns längre än den är.

Trots Martins förkylning håller rösten ganska bra fram till tonartshöjningen i extranumret Caligula, där brakar han ihop, skrattar till lite och börjar sjunga en understämma. Ganska charmigt, tycker man eftersom den publikfriande sångaren trots allt gett järnet under hela spelningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Missa inte på Hultsfredsfestivalen 2013
Hästpojken (2008-08-01)
Hästpojken (2013-05-24)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner