Joyzine.se


Recension - Demo

Bianca
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-29
Hemsida: www.biancaband.com

Det här är en alldeles fantastisk demo. Bianca från Jönköping hittar alldeles rätt i den snåriga popdjungeln och skriver akustisk pop med sådan atmosfär att jag blir alldeles tagen. De levererar vemodiga toner som tycks tränga fram genom en otydlig alkoholdimma. Det är helt enkelt otroligt mycket känsla i musiken.

Genom fyra lågmälda låtar gör Bianca sitt, alla låtar talar till mig på sitt eget vis. Trots att samtliga låtar rör sig inom samma genre – den akustiska popen – är de väldigt olika sinsemellan. Med den gemensamma nämnaren att de är läskigt bra. Allt från den Pearl Jam-liknande balladen Take the pain away till mer Bo Kaspers Orkester och Lars Winnerbäck-minnande Tomorrow klingar vackert.

Det kan tyckas som självömkande att sitta och skriva dystra vemodsvisor. Men jag tycker att det är fint. På något sätt är det ju ändå så att lugn musik ska vara vemodig för att träffa extra hårt. Nu vill jag ha en fullängdare från detta härliga band. För sanningen är faktiskt den at jag blir glad av de här nedstämda tonerna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Det bästa från 00-talet
Bianca (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner