Joyzine.se


Recension - Skiva

Falconer
Chapters from a vale forlorn, 2002
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-02-17
Hemsida: www.falconermusic.com

Folkmusik, folkmusik, folkmusik. Smaka på ordet och känn vilken sötma det lämnar efter sig. Om du sedan adderar några distade gitarrer och ökar tempot något är du inte långt borta från den ultimata gourmémåltiden. Jag är förtjust i iprincip all musik där folkmusik vävs in och Falconers andra fullängdsgiv träffar mig mitt i hjärtat.

Egentligen är det fånigt att den här plattan kommer sorteras in i metalhyllorna runt om i världens skivbutiker. Visst riffas det hårt och stundtals viner dubbelkaggarna, men i grund och botten är gruppens musik väldigt snäll. Det är trallvänligt med underbara melodier och stundtals riktigt vackert. Av nio kompositioner är det bara en som tappar i kvalitet och mynnar ut i en kletig refräng som luktar soptipp (For life and liberty).

Mathias Blad gör en fenomenal sånginsats på den här plattan och produktionen som från början verkade lite burkig är faktiskt förvånansvärt ren. Känslan av medeltid finns med genom hela plattan och just denna konsekvens gör att skivan fungerar som en storstilad enhet.

We sold our homesteads påminner lite om Drängarnas låt Till ett annat land som jag älskade som liten, både text och musikmässigt. Fast självklart i hårdare och mer välputsad version. En självklar favorit från plattan även om bandet kanske inte är så smickrade av jämförelsen. Annars dominerar The clarion call och Portals of light min hjärnbas förtillfället. "Chapters from a vale forlord" är en platta som passar såväl metalskallar som människor med behov av lite vackrare tongångar. Jag är hänförd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Falconer (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner