Joyzine.se


Recension - Skiva

New Moscow
Slow Down, 2009
Skivbolag: Wanna Borrow A Fiver? Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2009-04-26
Hemsida: myspace.com/newmoscow

David Fransson pratade redan då om sin expanderande samling av mer lågmälda akustiska låtar den gången när vi pratades vid en varm sommardag för tre år sedan. ”Jag kommer säkert släppa en platta med bara akustiska låtar i framtiden” sade han där vi drog en fika tillsammans på café Cappucino i centrala Göteborg. Jag hade då frågat David hur det kändes att ha fått med låten Slow Down i helylle(och helamerikanska)serien ”Grey’s Anatomy”. Nu tror jag i och för sig att jag personligen tyckte att det var häftigare än vad David själv gjorde, för han svarade istället med en axelryckning och ett leende samtidigt som han mumlande något om duktiga pr-människor.

”Verse, Chorus, Worse” hette den mer elektrifierade solodebuten från Division of Laura Lee-gitarristen; en historia som visade upp en David Fransson som påminde lite om ett stapplande Bambikid, känslan fanns där även om alstret spretade betänkligt och formen ännu inte var fulländad. På ”Slow Down”, den akustiska plattan blev till sist verklighet, är formen fulländad – det här är David Franssons rätta element! Vemodiga och sakliga ballader, plockande gitarrer och ylande orglar, hela tiden med berättelsen och rösten i centrum.

Självklart vimlar det av influenser, Bob Dylan, Elliot Smith och Simon & Garfunkel kan säkert vara några, men det spelar ingen roll förstås. David Fransson gör ”Slow Down” helt till sin egen. Det är avskalat men ändå känslosamt. Lite som Kristofer Åström. Låtarna framträder som självklara byggnationer på varandra, det finns ett tydligt sammanhang och äntligen finns den helhet som saknades på ”Verse, Chorus, Worse”.

Det tog ändå ett par genomlyssningar innan jag helt föll för ”Slow Down”, det var en lång tågresa som till sist gjorde susen. Låtarna på ”Slow Down” har en förmåga att måla upp ett livslandsskap; ett sinnestillstånd som det krävs både lugn och rörelse på samma gång får att nå. Om du väl når dit, då är du garanterat fast.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

New Moscow
Begreppet demo behövs!
New Moscow (2006-01-01)
New Moscow (2006-09-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner