Joyzine.se


Recension - Skiva

Sol Skugga
Gardenia, 2008
Skivbolag: Accented
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-07
Hemsida: www.solskugga.com

Det går inte riktigt ihop. Samtidigt som jag imponeras av Sol Vikström – som döljer sig bakom aliaset Sol Skugga – och hennes vackra sång har jag svårt att känna någon större entusiasm inför låtarna. Det blir helt enkelt lite för platt, lite för introvert och lite för odynamiskt för att jag ska tända till på alla cylindrar.

Tanken är säkert jättegod. Att blanda rock, elektronica, ambient och en gnutta fioldominerad folkmusik med känslofylld sång skulle kunna bli hur intressant som helst, men ”Gardenia” är långa stunder nästan plågsamt lågmäld. Jag har gett den många chanser, försökt tänka att det säkert är en växare som kommer imponera bara jag ger den min tid, men det händer inget. Materialet stiger inte mot himlen i takt med att bitarna faller på plats.

Det är synd, förutsättningarna finns definitivt där. Sol är en mycket duktig sångerska, lite som en Amy Lee (Evanescence) som faktiskt kan sjunga, och laddar sin insats med känsla. Problemet är låtmaterialet, eller kanske snarare sättet på vilket det är arrangerat. Vad som hade kunnat vara blomstrande ambientlandskap och flirtande rockpassager kuvas till att puttra försynt i bakgrunden. Färgspektrat släpps aldrig löst och dynamiken uteblir.

”Gardenia” är en besvikelse, jag skulle ljuga om jag skrev något annat. Jag hör potentialen, viljan och kunskapen, men frustreras samtidigt av att den inte tillåts slippa lös. Sol Vikströms sång till tuffare arrangerat material skulle kunna vara en önskedröm. Men den här skivan är tyvärr mest bara tråkig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner