Joyzine.se


Recension - Skiva

They Live By Night
S/t, 2008
Skivbolag: Razzia Records
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-11-29
Hemsida: www.theylivebynight.com

Det här är They Live By Nights andra debutalbum, åtminstone enligt dem själva. Första albumet ”Art and Wealth” släpptes 2007. Efter det splittrades bandet, men kom tillbaka med annan sättning och en till viss del ny ljudbild. Nog med konsumentinformation!

Rocken på ”Art and Wealth” har bytts mot pop på ”They Live By Night”, och Joel Sjöö, Christofer Byström och Martin Andersson bjuder på en dionysisk trestegsraket till inledning. Sambarytmerna i inledande Catching Up för mina tankar till Shout Out Louds dunderhit Tonight I Have To Leave It (i min värld är det positivt) och påföljande Meaningless Repair och Endless Summer spinner på i samma extatiska tempo. Ingen måttfullhet här inte. Allting. Nu! Jag har svårt att se på vilken tonårsfest de här tre spåren inte skulle funka.

Efter den euforiska inledningen lugnar det ner sig lite, och ett visst drag av melankoli går att skönja, mycket beroende på de frekvent använda stråkarna. Ibland låter trion som Paul McCartney gjorde när han fortfarande var intressant, men ännu mer som Beach Boys och det är väl ett betyg så gott som något. Skivans slutgiltiga explosion kommer i Ctrl+Alt+Del My Heart, en dänga som låter mer Le Sport eller The Embassy än nämnda Beach Boys. Om världen skulle vara rättvis borde Ctrl+Alt+Del My Heart spelas sönder på varje popklubb av rang, inte bara på Bättre än igår i Borås.

I avslutande Still We Are Young är det ett mer moget They Live By Night vi möts av och när bandet gång på gång i falsett (snygg falsett, inte Wild Beasts-falsett) upprepar textraden ”We'll do it again” är det inte långt ifrån popperfektion. Ingen tid för eftertanke. Tryck på play igen.

Kanske är jag bara ungdomligt naiv – eller naivistisk, vad vet jag – men oj vad jag gillar det här. Förhoppningsvis får fler chansen att upptäcka They Live By Night nu, och vad säger ni; ska vi inte alla gå ihop och göra en räd i Emmabodafestivalens gästbok och kräva bandet till nästa års festival?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

They Live By Night
They Live By Night (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner