Joyzine.se


Fem korta

One Man Army And The Undead Quartet

Fem korta frågor till Johan Lindstrand, sångare i pigga deaththrashgänget One Man Army And The Undead Quartet...

Det har blivit en hel del livespelande för One Man Army And The Undead Quartet efter släppet av "21st Century Killing Machine", har det varit mer än förväntat? Hur skulle du sammanfatta det senaste halvåret för bandet?
Det har definitivt blivit mer än väntat. Okej, vi visste att vi hade hamnat på ett fett bolag med resurser, men detta har tagit alla priser. Under vårt första år ihop får vi privilegiet att lira en och en halv månad med Children Of Bodom och sen två och en halv vecka med Hypocrisy, Soilwork och Amorphis liksom. Det är stort! Det har blivit en rejäl pr-resa när det gäller debuten helt klart. Sen har vi ju alla festivalerna nu också, det betyder i stora drag att vi kommer att ha visat upp vårt band och vår skiva inför de flesta hårdrockare som diggar den här typen av musik. Helt underbart, bättre start kan man inte få. Nu vet de flesta vilka vi är vare sig dom hatar oss eller älskar oss.

Vad har varit roligast med den framgång man ändå får säga att ni haft på sistone? Och har ni dragit några lärdomar av allt asfaltsnötande?
Att få lira med Children Of Bodom på vår första turné var roligast. De är ett av de största hårda banden och drar runt 1500 personer per kväll. För oss är de killarna på rockstarnivå, men ändå otroligt jordnära och trevliga. De bjuder otroligt mycket på sig själva. Tror inte jag har haft så roligt någon gång under hela mitt 30-åriga liv. Den lärdom man har tagit av detta är att lära sig respektera varandra i bandet mer. Jag menar, man lever otroligt intimt i en och en halv månad. Klart man blir lite sur på varandra någon gång emellanåt, när man kanske inte respekterar den andre killens "space" liksom. Men vi har blivit bättre och bättre på det och har klarat oss utan att ha mördat varandra under denna svettiga, långa tiden två meter ifrån varandra. Det är en enorm bedrift.

Om du bara får välja ur den egna repertoaren, vilka är dina fem favoritlåtar att spela live?
Killing machine på grund av att den har det där groovet som jag älskar. Den flyter på i ett fett midtempo där sången är catchig som fan.
Public enemy No 1 är också en låt med ett skönt driv. Väldigt mycket rock n´roll. Lätt för publiken att förstå.
The sweetness of black är en skön Black Sabbath-aktig dödslåt som funkar utmärkt live. En av mina personliga favoritlåtar och även en av de första Army-låtar som jag skrev.
Bulldozer Frenzy är en snabb dänga som vi brukar avsluta våra gig med. Enkla klassiska riff med skön sång, old schooldöds med lite Araya-sång i refrängen. En av våra givna livelåtar.
Devil on the red carpet väljer jag också. Det är en skön midtempolåt med gött driv. En skön refräng som ofta uppskattas hos publiken. Det blir ju ofta så att ens favoritlåtar live bygger på hur de funkar i kombination med publiken.

Om du fick välja helt fritt vilka fem band skulle du vilja ha med dig ut på paketturné?
Morbid Angel med David Vincent i spetsen. Det är ett av de bästa dödsbanden genom tiderna. Ett av de första extrema banden jag började lyssna på. Ett givet val, plus att jag har turnerat två gånger tidigare med dessa killar, men då med Steve Tucker i fronten. Inte riktigt samma sak.
Metallica helt klart, på grund av att det är ett av de bästa metalbanden genom tiderna. Okej, de senaste femton åren har ju varit fiasko när det gället plattor men de är fortfarande lysande live. Dessutom har de en fet repertoar att välja ifrån. Det skulle även vara ett ypperligt tillfälle att få in James (Hetfield, sång /förf.anm) på alkospåren igen.
Death ifall Chuck Schuldiner hade levt idag. Ett så jävla grymt band. Troligtvis det bästa dödsbandet jag känner till. Total respekt åt allt mannen har gjort, från de primitiva dagarna till de sista tekniska verken. En utveckling där musiken förblev kanon trots en viss mognad.
Slayer så klart. Det är ju det fetaste thrashbandet i världen. Har diggat dem lika länge som Metallica. Det roliga är att jag ser det som en möjlighet i och med att de mer eller mindre lirar minst lika extrem musik som oss. Vi har ungefär samma publik så varför inte? Det hade vart grymt så in i helvete.
Judas Priest eller Iron Maiden väljer jag som sista band. Kan In Flames kan vi.

Det hörs viskningar om en ny platta, hur långt är planerna på en sådan gångna? Och kan du möjligen ge en liten vink om hur den kommer att låta?
Ja, den är i full produktion kan man nästan säga. Vi jobbar på en preproduktion med runt tolv låtar. Sen ska vi in i Valles (Adzic, ex-medlem i bandet /förf. anm) Deadline Studio i oktober och lira in den riktiga versionen. Valle har ju byggt upp en ny fet studio i sin trädgård så det kommer bli riktigt spännande att få vara det första bandet som lirar in i den studion, tillsammans med den kommande Impious-plattan. Det enda jag kan säga om kommande plattan är att det kommer att vara ett jävla ös!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2006-07-25
Foto: Nuclear Blast
Hemsida: www.onemanarmy.tv

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner