Joyzine.se


Recension - Skiva

Sky in land
Through the desert, 2008
Skivbolag: Ukdivision Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-10
Hemsida: www.skyinland.com

Jag har blivit fördomsfull med åren. När det dyker upp en laddning med plattor från något obskyrt europeiskt promotionbolag och mer än hälften av dem har adress Italien och pryds av tragisk omslagskonst förväntar jag mig det värsta. Och för det mesta har jag faktiskt helt rätt. Men det finns undantag, Sky in land är ett av dessa glädjeämnen.

Vad ska man egentligen förvänta sig av en platta som bär en dålig ökenbild som omslag och framförs av italienare med det usla bandnamnet Sky in land? Skit förstås. Det är helt omöjligt att förutspå att just den här trion på ett mästerligt sätt hottar upp Rushs symfoniska rock. Därför gör det mig så glad när plattan väl får spinna.

Rush ja. Dess skarpa rockmusik går igen på flera ställen på ”Through the desert”, men den italienska trion är lite stökigare. De sneglar rent av åt Alice in Chains och har ett modernt anslag i sina lugnare bitar som inte är helt olikt Placebo. Karga gitarrväggar arbetar i kontrast till ruggigt läckra rockrefränger och Sky in land backar inte för att garnera med en progressiv touch. Jag diggar stenhårt när jag lyssnar.

Just sättet att vara progressivt symfoniska utan att någon gång ta det till överdrift är styrkan hos den här orkestern. Att de klarar att dribbla med ovanstående referenser utan att det någonstans blir konstigt är väldigt imponerande. Med det sagt behöver jag knappast stryka under att sånginsatsen är utsökt och gitarrspelet delikat.

Fler överraskningar som den här och jag ska omvärdera mina fördomar kring obskyra italienare med fula omslag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Alexandra Arcari Gimdal, 2008-12-19 01:22:48 (85.225.89.44)

Goddag Mikael & Joyzine.se Mitt namn är Alexandra, jag har hand om sky in lands management i Sverige. Bandet och jag vill börja med att tacka för din recension. Sångaren Carmelo Sgroi är för närvarande i Göteborg, vi undersöker möjligheterna för en eventuell kommande turné i vårt land. Carmelo Sgroi är för närvarande tillgänglig och det vore roligt om ni skulle vilja intervjua honom? Kontakta mig gärna på mail eller nummer nedan. Med vänliga hälsningar, Alexandra Arcari Gimdal alexandra@arcpicturepro.se 0736-26 34 35

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner